LeefstijlCoach Academy en De Leefstijl Academie bundelen krachten

Schermafbeelding 2023 08 25 om 11.13.50

LeefstijlCoach Academy en De Leefstijl Academie bundelen krachten

Vanaf 2013 heeft de Brickhouse Academy gebouwd aan een sterke positie als opleider voor tal van opleidingen en cursussen op het gebied van leefstijl en gedrag. LeefstijlCoach Academy is een onderdeel van Brickhouse Academy en verzorgt een post-HBO opleiding tot LeefstijlCoach. Deze geaccrediteerde opleiding is gewild bij de cursisten vanwege de kwaliteit en de compleetheid. Zo word je niet alleen opgeleid als LeefstijlCoach maar ook is er aandacht voor de positionering binnen het vakgebied als ondernemer.

De grote vraag naar deze opleiding heeft ertoe geleid dat er een samenwerking is gezocht met De Leefstijl Academie. Deze samenwerking heeft vooral tot doel de opleiding ook in Noord-Nederland te kunnen aanbieden. Beide organisaties zijn complementair aan elkaar waarbij de visie op opleiden, de focus op praktijk (doen) en gedrag (de omgeving speelt een belangrijke rol) met elkaar overeenkomt.

De Leefstijl Academie is vooral actief op het gebied van zakelijke dienstverlening rond het thema werkgeluk, vitaliteit en werkkracht. In de veranderende arbeidsmarkt komt er veel op bedrijven af en is het een kunst om mensen vast te houden.  De Leefstijl Academie stelt de mens (medewerker) centraal en gaat ervan uit dat een rijke voedingsbodem (bedrijfscultuur) tot ontwikkeling, zingeving en vitaliteit leidt. Daarnaast is De Leefstijl Academie actief op het gebied van mensen die in (langdurig) verzuim zitten. Via kleine groepen worden mensen begeleid met als doel weer voldoende in het werk te kunnen integreren.

De samenwerking van de twee organisaties geeft mensen in Noord-Nederland de mogelijkheid om dichtbij een geaccrediteerde opleiding tot LeefstijlCoach te volgen. Na de opleiding kunnen zij Gecombineerde leefstijlinterventies begeleiden, die worden vergoed vanuit de basisziektekostenverzekering. De voorbereidingen zijn in volle gang waarna 19 januari 2024 de eerste opleiding in Groningen kan gaan starten.

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding? Klik hier om dit te bekijken op de website van onze partner.