'Waarom heb ik dit niet eerder op school geleerd?'

Deze uitspraak horen we 9 van de 10 keer van deelnemers aan een workshop over Ademhaling. Ademhaling is namelijk de sleutel om stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken en de gezondheid te verbeteren. Ademhalingsoefeningen bevorderen de circulatie, zuiveren het lichaam en verbeteren de ademhaling. De Adem Academie, onderdeel van de Leefstijl Academie heeft als missie iedereen in Nederland de kracht van ademhaling te laten ervaren. Via individuele trajecten maar ook in het kader van vitale bedrijven en preventie ziekteverzuim zijn we in te zetten. Maatwerk waarbij jouw wens altijd bij ons tot een oplossing leidt. In onze workshops Ademwijs nemen we je mee in de ervaring wat ademhaling kan doen bij acute stress. Ademwijs is o.a. gebaseerd op de Wim Hof Methode waarbij mindset, ademhaling en koude de ingrediënten zijn voor een onvergetelijke ervaring.

Wil je verder in de persoonlijke toepassing van ademhaling op je eigen dagelijkse leven dan ben je toe aan ademcoaching, waarbij je basiskennis krijgt over wat ademhaling in je lijf doet en krijg je inzicht dat er verschil is in autonoom ademhalen en bewust ademhalen. Vooral dat laatste zijn we wat verleerd in ons hectisch bestaan. Met een gezonde ademhaling krijg je de garantie op blijvende gezondheidsvoordelen. Een goede ademhaling is immers een noodzaak.

de adem academie 10

AdemWijs

Een reset met ademhaling, koude en mindset in één middag! 

Ademcoach 9

Ademcoaching

Een traject waarin jouw gezondheidsdoelen centraal staan!

Magnesium

Een lichamelijke noodzaak als aanvulling op een gezonde ademhaling!

Ontdek wat ademhaling voor jouw organisatie kan betekenen!

'Wat je zoekt, heb je!'

Karel Jonker werd ooit getriggerd door een documentaire op tv waarin astronaut Wubbo Ockels, getroffen door kanker, in Polen een berg beklom. Samen met Wim Hof begon hij aan een schijnbaar onmogelijke tocht in blote bast in extreme koude en sneeuw. Ademhaling, koude en mindset waren een medicijn! Niet om beter te worden maar wel om hernieuwde energie aan te boren. Karel besloot zich te verdiepen in deze methode en ontdekte de wereld van de ademhaling. Dat we zoveel niet weten over iets wat we de hele dag doen is heel bijzonder. Want immers wat je zoekt heb je. Een jaar later liep hij zelf op die berg, in een korte broek. Op deze berg dacht Karel: ‘Dit moet iedereen weten’. Deze klim en kou prestatie lijkt bijzonder maar iedereen is in staat een dergelijke uitdaging te volbrengen!

Na de opleiding bij Wim Hof himself verdiepte Karel zich meer in de kennis over ademhaling in bredere zin. Van Buteyko tot Nestor. Ademhaling voor energie en een quickfix, ademhaling in relatie met ziekte maar dus ook, ademhaling in relatie met gezondheid. De Leefstijl Academie vond zijn oorsprong op een berg de Sniezka in Polen, bij -20 graden. Na de oprichting van De Leefstijl Academie is er nu ook De Adem Academie. Hier kan je alles leren over gezonde ademhaling en vooral dat het bewust worden van de autonome ademhaling de sleutel is naar goede gezondheid. 

En inderdaad, na een workshop of een coachtraject geven mensen aan verbaasd te zijn dat dit niet eerder geleerd is op school.  Biologie was leuk maar het ging niet over de essentie van een gezonde leefstijl: de ademhaling. Bij de Adem Academie krijg je weer lucht en goede gezondheid.

Karel Jonker 3
de adem academie 15
ademaca 2