Opleiding Aandachtsfunctionaris Vitaliteit

Inhoud
Voor het optimaliseren van werkkracht is draagvlak nodig. Onze opleiding Aandachtsfunctionaris Vitaliteit is een opleiding voor medewerkers op de werkvloer die als ‘kanarie in de mijn’ preventies het verzuim voorkomen, en om tijdig op te merken wanneer aan werkkracht kan worden bijgedragen. Zij zorgen er voor dat de interne cultuur meebeweegt naar een organisatie die oog heeft voor medewerkers, gezondheid en werkkracht. De aandacht functionaris vitaliteit heeft een vergelijkbare taak als de BHV’er. Zij komen in actie als er aanleiding voor is. Er zijn verschillende specialisaties mogelijk, afhankelijk van waar er binnen uw organisatie behoefte aan is. Zo hebben de deelnemers de mogelijkheid om te worden geschoold en gecertificeerd als leefstijlcoach, indien de behoefte vooral gericht is op fysieke gezondheid. Een andere mogelijkheid is om de opleiding af te stemmen op het bevorderen van werkplezier en duurzame inzetbaarheid. De opleiding tot aandachtsfunctionaris wordt altijd afgestemd met de behoefte van de organisatie. 

dla slider 3

Na de training

Voor wie
De opleiding is voor medewerkers die mogelijkheden signaleren in hun organisatie om de gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Deelnemers hebben behoefte aan een uitdaging die niet alleen hun eigen werkplezier verhoogt, maar ook van belang is voor de organisatie waarvoor ze werken. Ze willen leren de kansen die ze al hebben gesignaleerd om te zetten in concrete acties.

Investering  
De module voor een groep beslaat 10 bijeenkomsten van 09.00 tot 16.30 uur. Daarbij komt enkele uren per week zelfstudie en in onderling overleg een uur buddycoaching. In totaal een studielast van 6 tot 8 uur gemiddeld per week. Investeringskosten op aanvraag. 

We verzorgen deze opleiding ook incompany. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

“De opleiding als leefstijlcoach ben ik gaan volgen omdat ik wilde weten hoe je mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengt zonder dat dit mijzelf energie kost. De gesprekstechniek die ik hier onder andere heb geleerd heeft mij enorm geholpen en inzicht gegeven. 

Deze kennis kan ik niet alleen als leefstijlcoach toepassen maar op alle communicatieve momenten in het leven. Een echte verrijking van kennis. Kennis wat ik gelijk in kan zetten voor mijn eigen onderneming!”

inge meester
Inge Meester, Zelfstandig ondernemer

“De opleiding Vitaliteitscoach heeft mij enorm geholpen om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met vitaliteit binnen Lentis. Doordat de lessen van zeer praktische aard waren kon ik gelijk aan de slag met het maken van een plan van aanpak. De begeleiding van Marijn was perfect. Van inhoudelijke informatie tot het delen van haar ervaringen. Na het afronden van deze opleiding heb ik mij binnen onze organisatie vol op het onderwerp kunnen storten en daar is deze opleiding een geweldige aanleiding voor geweest!” 

jolanda langeland
Jolanda Langeland, Lentis