Opleiding Toegepaste positieve gezondheid

Inhoud
Sturen op eigen regie, dat kan toch niet? Het lijkt tegenstrijdig, maar toch is het belangrijk dat we anderen helpen om regie te nemen over hun eigen gezondheid. Dit betekent dat niet alleen wijzelf, maar ook anderen moeten kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en waar gezondheid en kwaliteit van leven centraal staan. Vooral in het sociaal domein en de gezondheidszorg zijn dit actuele verschuivingen. Het model van Toegepaste Positieve Gezondheid (Machteld Huber) biedt uitkomst om anderen inzicht te geven in hun subjectieve ervaring over de eigen gezondheid en hier vervolgens als professional op aan te sluiten. Heb je behoefte om zowel je eigen kijk op gezondheid te veranderen van een ‘ziektezorg’ naar ‘gezond gedrag’, en wil je leren hoe je met Toegepaste Positieve Gezondheid kunt werken in jouw praktijk? Dan is deze module iets voor jou.

gezond 1

Na de training

Voor wie
De module is bedoeld voor iedere professionals die werkt met gezondheidsthema’s. De module kan worden gegeven aan teams, instellingen of organisaties die het model willen toepassen in hun dagelijkse praktijk

Investering  
De module beslaat 5 bijeenkomsten van 8 uur voor een groep. Daarbij komt enkele uren per week zelfstudie en in onderling overleg een uur buddycoaching. 

We verzorgen deze opleiding ook Incompany met een op maat gemaakt traject. Wil je hier meer over weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.