Workshop Verhef je managementstijl van kunstje naar Kunst

Kunst verandert mensen, mensen veranderen de wereld.’

Verhef je managementstijl

van kunstje naar Kunst

Kijk eens naar een kunstenaar. Een muzikant bijvoorbeeld, die jou raakt. Hij speelt de sterren van de hemel, met zijn ogen dicht, helemaal van de wereld. Zijn virtuoze spel, op zijn instrument wat een verlengstuk van zijn lichaam lijkt te zijn, ontroert de mensen in de zaal. Ademloos staan ze er naar te kijken. En wanneer het spel voorbij is, de laatste noot heeft geklonken, dan wordt de Kunstenaar zich weer zichtbaar bewust van zijn omgeving. Hij heeft geen moment nagedacht over wat hij deed, maar hij deed het vanuit zijn gevoel, vanuit zijn passie, vanuit zijn routine en vooral vanuit zijn hart.

Inhoud
De transitie waar we als maatschappij in zitten is door de Coronacrisis onder een vergrootglas komen te liggen. Jouw medewerkers, en waarschijnlijk jijzelf ook, zijn onzeker geworden over de periode die komen gaat. Vragen als ‘Wat betekent dit voor mijn werk, mijn leven?’ voeren de boventoon. Juist hierdoor is de behoefte aan zingeving groter geworden. Wat geeft nog echt waarde voor jou als individu en passen deze waarden nog wel bij het werk wat ik uitvoer? Vul je jouw dagen met bekende kunstjes of maak je van jouw leven echt een Kunst?

Kunstjes kun je leren uit managementboeken: Doe A dan gebeurt er B en dan komt het goed. Je kunt het toepassen maar tot een blijvende verandering blijft het vaak niet. Bij Kunst is het een ander verhaal. Het uitoefenen van Kunst, is het handelen vanuit het passionele gevoel waar je hart van gloeit van warmte. Automatisch handel je naar wat jij wilt bereiken. Dit wordt gevoed door jouw waarden en intrinsieke drijfveren.

De vragen die we in deze workshop dan ook gaan behandelen zijn: wat drijft jou als manager, leidinggevende of bestuurder? Wat is de Kunst van jouw vak en hoe kun je dit overdragen naar jouw medewerkers en dus zorgen voor een vruchtbare energie gevende werkomgeving? En hoe verhef je het managen van dergelijke waarden van een kunstje tot een Kunst?

Na de Training

Voor wie
Deze workshop is waardevol voor iedereen die zich binnen de organisatie bezighoudt met beleidsvorming, HR, verzuim en scholing, zoals: HR adviseur/medewerker, casemanager, arbeidsdeskundige, teamleider, coach, OR, maar zeker ook bestuurders en directie. Is dit onderwerp ook interessant voor je collega? Stuur dan vooral de link van deze pagina door.

Investering
Afhankelijk van de groepsgrootte en wensen neemt de workshop 4 uur in beslag. 

Meer weten over de investering? Vraag vrijblijvend een offerte aan.
*Deze workshop wordt ook Incompany verzorgd.

Over de trainers:

Leon van der Zanden
Als cabaretier van nature, TV presentator met zelfspot en coach vanuit gevoel is Leon niet in één hokje te vangen. Leon trok volle zalen met 9 succesvolle voorstellingen, maakt controversiële en ontvankelijke tv-programma’s en heeft inmiddels vele mensen in het bedrijfsleven gecoacht en getraind. Al deze ervaringen neemt hij mee naar jouw bedrijf. Want een volle zaal is leuk maar daar is het niet mee begonnen. Van bijna lege dorpshuizen tot een vol theater ligt uitdaging, frustratie, teleurstelling, euforische momenten en af en toe het gevoel van succes. En laat dat nu precies de parallel zijn van jouw bedrijf. Vallen en opstaan. Vanuit kwetsbaarheid, een neutrale, zachte blik en met het vermogen jou te laten relativeren met een schaterende lach, trekt Leon jou op een veilige manier uit je comfortzone om vervolgens jouw groeipotentieel optimaal te benutten.

20140518 LeonvdZanden by SasSchilten HR 1

Karel Jonker
Als visionair en ruimdenkend (voormalig) bestuurder van grote organisaties heeft Karel gemerkt dat toekomst voorspellen op een zeepkist niet er voor zorgt dat medewerkers meegaan in een verandering. Een verwachting hebben dat automatisch het roer omgegooid wordt wanneer je jouw visie verkondigd is energievretend en het werkt niet. Toch is het mogelijk om het tij te keren door zelf koersvast te zijn, maar vooral door medewerkers ruimte te geven en onderdeel te laten zijn van een positieve verandering. Vanuit zijn ervaringen weet Karel ook dat enthousiasme, teleurstellingen, slapeloze nachten en opluchting bij het proces horen. De sleutel zit hem in de continue balans zoeken: Balans in rust en hardwerken, in humor en ernst, in wanhoop en hoop en vooral in acceptatie. Vanuit abstractievermogen maar met beiden benen op de grond weet Karel je te prikkelen om op een andere manier over jouw werk na te laten denken en met frisse ideeën verder te gaan.

frionnet 20190729 6967 hoog 2