Kijk eens naar een kunstenaar. Een muzikant bijvoorbeeld, die jou raakt. Hij speelt de sterren van de hemel, met zijn ogen dicht, helemaal van de wereld. Zijn virtuoze spel, op zijn instrument wat een verlengstuk van zijn lichaam lijkt te zijn, ontroert de mensen in de zaal. Ademloos staan ze er naar te kijken. En wanneer het spel voorbij is, de laatste noot heeft geklonken, dan wordt de Kunstenaar zich weer zichtbaar bewust van zijn omgeving. Hij heeft geen moment nagedacht over wat hij deed, maar hij deed het vanuit zijn gevoel, vanuit zijn passie, vanuit zijn routine en vooral vanuit zijn hart.
Inhoud
De transitie waar we als maatschappij in zitten is door de Coronacrisis onder een vergrootglas komen te liggen. Jouw medewerkers, en waarschijnlijk jijzelf ook, zijn onzeker geworden over de periode die komen gaat. Vragen als ‘Wat betekent dit voor mijn werk, mijn leven?’ voeren de boventoon. Juist hierdoor is de behoefte aan zingeving groter geworden. Wat geeft nog echt waarde voor jou als individu en passen deze waarden nog wel bij het werk wat ik uitvoer? Vul je jouw dagen met bekende kunstjes of maak je van jouw leven echt een Kunst?
Kunstjes kun je leren uit managementboeken: Doe A dan gebeurt er B en dan komt het goed. Je kunt het toepassen maar tot een blijvende verandering blijft het vaak niet. Bij Kunst is het een ander verhaal. Het uitoefenen van Kunst, is het handelen vanuit het passionele gevoel waar je hart van gloeit van warmte. Automatisch handel je naar wat jij wilt bereiken. Dit wordt gevoed door jouw waarden en intrinsieke drijfveren.
De vragen die we in deze workshop dan ook gaan behandelen zijn: wat drijft jou als manager, leidinggevende of bestuurder? Wat is de Kunst van jouw vak en hoe kun je dit overdragen naar jouw medewerkers en dus zorgen voor een vruchtbare energie gevende werkomgeving? En hoe verhef je het managen van dergelijke waarden van een kunstje tot een Kunst?