Opleiding Leefstijlcoach – Post HBO

Inhoud

De Leefstijl Academie en De Leefstijlcoach Academy bieden samen een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach aan in Noord Nederland. De samenwerking is gericht op het aanbieden van een hoogwaardige Leefstijlcoach opleiding in Noord en Oost Nederland.

De opleiding is gericht op het aanleren van kennis en vaardigheden. Zo leer je over de relatie tussen leefstijl en gezondheid, de verschillende factoren die van invloed zijn op leefstijlverandering, en de effectieve methoden om mensen te begeleiden bij het maken van duurzame veranderingen. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de focus op gedragsverandering. Je leert hoe je mensen kunt motiveren en ondersteunen bij het doorbreken van oude patronen en het aanleren van nieuwe gedragingen.

Daarnaast biedt de opleiding een module waarin aandacht is voor het opzetten en uitvoeren van een eigen praktijk. Hier leer je hoe je een succesvolle leefstijlcoachpraktijk kunt starten, hoe je je kunt onderscheiden van de concurrentie, en hoe je je kunt profileren als professional.

De opleiding is erkend door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en de Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg (Kabiz). Na afronding van de opleiding ontvang je een geaccrediteerd diploma dat je toegang geeft tot het beroep van leefstijlcoach.

Schermafbeelding 2023 08 25 om 11.13.50

Na de training

Voor wie
Iedereen die professioneel mensen wil begeleiden bij een duurzame gedragsverandering. Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je in het bezit te zijn van een officieel erkend hbo-, bachelor- of wo-diploma (van een willekeurig vakgebied). Dit is tevens de eis van de beroepsvereniging van leefstijlcoaches (BLCN) om je na de opleiding te kunnen registreren als leefstijlcoach.

Investering  
De opleiding beslaat 16 lesdagen en twee toetsdagen. De investering voor de opleiding bedraagt 4.970,- (vrijgesteld van BTW)