Win het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’

rene brant 1 uitgelicht

Win het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’

Docenten van de Leefstijl Academie zitten met regelmaat met de neus in de boeken. Daarom vinden we wat er aan gaat komen dan ook zo leuk! In samenwerking met Uitgeverij Scriptum mogen we de komende periode een aantal boeken weggeven. Het derde boek die we onder de aandacht willen brengen is: Aap op schoenen met een buikje van René Brant.

De inhoud van dit boek

Ooit waren we oermensen, uitstekend aangepast aan het leven in de jungle. Nu leven we in een jungle van beton. Deze overgang verliep zo snel dat onze oeroude genen het niet konden bijbenen en niet meer passen bij onze moderne leefomgeving en het hectische levensritme. Dat levert diverse mismatches op: ongezonde voeding, een verstoorde darmflora, bewegingsarmoede, een verwarde biologische klok, chronische stress en een vervuild leefmilieu.
Voor onze onaangepastheid betalen we een prijs, want deze mismatches resulteren in de bekende welvaartsziekten die inmiddels epidemische vormen beginnen aan te nemen: obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheidsstoornissen en een aantal vormen van kanker en astma.
René Brant onderzoekt in deze levendige journalistieke speurtocht welke aanpassingen we aan de omgeving kunnen doen om er meer mee in de pas te lopen, zodat onze gezondheid verbetert. Want wie wil er nu niet gezond(er) oud worden?

Dit boek houdt zich bezig met onderwerpen die wij in onze trajecten, opleidingen en workshops ook meenemen. Het boek laat je nadenken over de mismatches in de huidige maatschappij en welk effect het heeft op jouw gezondheid. En jij kunt dit boek winnen. Hoe? Wij zouden graag van jou willen horen wat jij graag anders zou willen zien in jouw leven. Welke “mismatch” wil jij tegengaan? Vul het onderstaand formulier in en maak kans! Op dinsdag 24 december maken wij de winnaar bekend.