Win het boek Leefstijl op recept

jacqui van kemenade 1 uitgelicht

Win het boek Leefstijl op recept

Docenten van de Leefstijl Academie zitten met regelmaat met de neus in de boeken. Daarom vinden we wat er aan gaat komen dan ook zo leuk! In samenwerking met Uitgeverij Scriptum mogen we de komende periode een aantal boeken weggeven. Het tweede boek die we onder de aandacht willen brengen is: Leefstijl op recept van Jacqui van Kemenade.

jacqui van kemenade 1

De inhoud van dit boek

Het liefst zou huisarts Jacqui van Kemenade leefstijl op recept voorschrijven: driemaal daags innemen met water op de nuchtere maag. Vooral nu we steeds beter begrijpen dat omgevingsfactoren voor 80 tot 90 procent het risico op diabetes en obesitas bepalen. Juiste voeding en leefstijl spelen een grote rol. Maar voor zowel dokter als patiënt is het een enorme worsteling, want wat is juist? Bijna 100 procent van de mensen blijkt niet blijvend af te vallen door minder te eten en meer te bewegen.
Juist eten is dus niet gelijk aan gewoon minder eten en leefstijl is niet driemaal daags. In ‘Leefstijl op recept’ geeft Jacqui van Kemenade aan de hand van vijf pijlers (voeding, beweging, slapen, stress en hormonen) inzicht in de werking van ons lichaam en de effecten van leefstijl op onze gezondheid. Want hoe meer grip we hebben op de daadwerkelijke mechanismen rond diabetes en obesitas, des te gemotiveerder we raken om onze leefstijl aan te passen. Een aanrader voor iedereen die zijn eigen gezondheid wil verbeteren, en het recept wil vinden voor een optimale leefstijl.

Dit boek houdt zich bezig met onderwerpen die wij in onze trajecten, opleidingen en workshops ook meenemen. Het boek laat je nadenken over jouw eigen leefstijl en welk effect het heeft op jouw gezondheid. En jij kunt dit boek winnen. Hoe? Wij zouden graag van jou willen horen waarom jij het boek: Leefstijl op recept zou willen winnen. Vul het onderstaand formulier in en maak kans! Op woensdag 11 december maken wij de winnaar bekend.