De Leefstijl Academie aanwezig op de Publieksacademie in de Oosterpoort

oosterpoort 1 uitgelicht

De Leefstijl Academie aanwezig op de Publieksacademie in de Oosterpoort

oosterpoort 1

Gisteren was de Leefstijl Academie aanwezig bij de Publieksacademie georganiseerd door Vegro, in samenwerking met het Martini ziekenhuis en Dagblad van het Noorden. Dit mooie eerste evenement met als thema Nachtrust vond plaats in de Oosterpoort te Groningen.

De avond had als voorzitter Sabine Uitslag, die alles op een scherpe maar toegankelijke manier aan elkaar verbond. De avond werd geopend door Karel Jonker. Sprekers zoals KNO arts Nicoline Leunis, longarts Sandra Been – Buck en psycholoog Wendelien Bohmers vertelde het publiek in verschillende lezingen over welke slaapaandoeningen er zijn, hoe deze behandeld worden en praktische tips over hoe je op korte termijn effectieve resultaten kunt behalen om een betere nachtrust te krijgen.

De avond werd afgesloten met een indrukwekkende lezing van Maarten van der Weijden. Topsporter en Olympisch kampioen die een aantal weken geleden 36 uur achter elkaar heeft gezwommen en over een aantal weken de elfstedentocht gaat zwemmen voor het goede doel KWF. Hij gaf ons mee wat slaap, rust en het verschil in hoogten deed met zijn lichaam en wat hij hiermee bereikt heeft.

oosterpoort 2

Bij aanvang, tijdens de pauze en bij de borrel was er een expertisecentrum ingericht waarbij de Leefstijl Academie ook prominent aanwezig was. We hebben diverse adviesgesprekken rondom nachtrust gevoerd. Als voorbeeld hebben we de tip meegegeven om ademhalingsoefeningen te doen. Denk maar eens aan de ademhalingsoefeningen die bij de Wim Hof Methode horen. Goede ademhalingsoefeningen hebben ook effect op een goede nachtrust.

Naast dat wij op de Publieksacademie stonden, zal er een leefstijlcoach van de Leefstijl Academie volgende week aansluiten bij het webinar die hier aan gekoppeld is. Op 21 maart om 20.00u. Zal deze webinar plaatsvinden. Meer info op Vegro.nl/Publieksacademie. Hier kun je al je vragen stellen aan onze leefstijlcoach met betrekking op nachtrust. Sluit je ook aan bij de webinar?