€ 2.995,-

(inclusief lunch/diner, lesmap, eettabel, meetlint en examenkosten).

Bovenstaande prijzen zijn inclusief examenkosten. Exclusief inschrijfkosten à € 90,- (eenmalig) en eventuele herexamen kosten à € 65,00 per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Inschrijfgeld€ 90,00 (eenmalig wat betreft opleidingen)

Leefstijlcoach

In de opleiding staan de volgende cursus onderdelen centraal:
  • wat is een gezonde leefstijl en wat is de relatie met vaak voorkomende ziektebeelden?
  • hoe brengt u iemands beweeg- en voedingsgedrag in kaart?
  • hoe meet u de gezondheid van uw cliënt?
  • welke rol speelt motivatie en gedrag tijdens coaching?
  • hoe zet u mensen aan tot een gezonde leefstijl, de interactie tussen gedrag en omgeving?

Leefstijlcoach

Een Leefstijlcoach kan mensen coachen naar een gezonde leefstijl door kennis over te brengen op het gebied van zowel voeding als beweging. Het aanleren van een gezonde leefstijl vereist echter meer dan kennis over wat wel en niet een gezond voedings- en beweegpatroon is.

In de leergang tot Leefstijlcoach wordt dan ook veel aandacht besteed aan gedragsverandering en de invloed van de omgeving op individueel gedrag. Met de opgedane kennis over voeding, beweging en gedragsverandering en de aangeleerde vaardigheden om deze kennis in de praktijk toe te passen, kan de Leefstijlcoach mensen in de praktijk dan ook coachen, te adviseren en te begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Wat kan je na de opleiding:

– Kennis van Beweeg- en Voedingsgedrag

– Cliënten Motiveren tot gedragsverandering

– Cliënten begeleiden met vragen rondom een gezonde leefstijl

– Coachen en aanzetten tot een gezonde leefstijl

– Toepassen van het instrument Positieve Gezondheid

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor beginnende coaches en biedt een stevige basis als leefstijlcoach. Deze opleiding is ook geschikt wanneer u zich wilt laten omscholen.

Wilt u deze opleiding volgen met meerdere collega’s en/of afstemmen op uw organisatie? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie

Doel van de opleiding

Na deze opleiding beschikt u over de basiskennis en -vaardigheden die nodig zijn om als leefstijlcoach aan de slag te gaan.

Onze docenten

Onze docenten zijn professionals uit het werkveld. Zij kennen het werkveld en de doelgroep en hebben passie voor hun vak. Door hun ervaring kunnen onze docenten hun kennis verbinden aan de praktijk.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze opleiding is 14 lesdagen. De opleiding wordt afgerond met een examen. Daarnaast is het raadzaam om zelfstudie-uren in te plannen om de opleiding met een goed gevolg af te sluiten.

Certificering

Wanneer u de opleiding volledig heeft doorlopen en uw examen met goed gevolg aflegt ontvangt u een certificaat van de Leefstijlacademie.

Individueel traject

Deze opleiding kan tevens worden aangeboden als individueel traject, waarbij de eigen werkplek dient als praktijkonderdeel.
Door middel van een-op-een begeleiding breng je de kennis meteen in praktijk en bouw je aan een portfolio welke uiteindelijk zal worden beoordeeld als eindopdracht.
De kosten voor een individueel traject bedragen de reguliere investering plus 10%. De startdatum en locatie kunnen in overleg worden afgestemd.

Enthousiast geworden? Schrijf u direct in!

De studiebelasting voor deze opleiding is 14 lesdagen. De opleiding wordt afgerond met een examen. Daarnaast is het raadzaam om zelfstudie-uren in te plannen om de opleiding met een goed gevolg af te sluiten. We starten* op vrijdag 8 maart 2019 met de groepsopleiding in Utrecht. *bij voldoende inschrijvingen.