TSN investeert in medewerkers met trajecten van de Leefstijl Academie

mindfulness 2 uitgelicht

TSN investeert in medewerkers met trajecten van de Leefstijl Academie

TSN investeert in haar medewerkers.  Zo hebben er trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap plaatsgevonden en in de afgelopen 8 weken is er door onze docente Maria Douwes een Mindfulnesstraject verzorgd. In dit traject ligt de focus op de medewerker. Hoe ga je om met alles wat je tegen komt in je werk of privé? In dit traject wordt in een veilige omgeving handvatten gegeven hoe je meer rust kunt ervaren, minder piekert, omgaan met stress en alles wat erbij hoort zodat jouw levensgeluk centraal staat. 

mindfulness 2

Maria Douwes, docente van de Leefstijl Academie is trots op haar deelnemers:
“De 8-weekse mindfulnesstraining is afgerond en wat is er veel geleerd. Iedereen heeft zijn of haar eigen proces mogen doorlopen waarbij er nogal eens wat kwartjes vielen. Het inzicht dat het niet over de ander of de organisatie gaat maar om jou. Of dat het opmerkzaam zijn, óók in lastige situaties, veel behulpzamer is voor jezelf en de ander en dat dit weten echt anders is dan het voelen. Er werd meer rust ervaren, meer mildheid en vooral het heilige ‘moeten’ is, voor velen, in een ander daglicht komen te staan.
Soms was het lastig, confronterend of frustrerend, wanneer er bijvoorbeeld veel onrust werd ervaren tijdens de oefeningen, er werd geleerd hier mindful mee om te gaan, waardoor het als minder belastend werd ervaren. Daarnaast is er ook veel gelachen met elkaar en was het fijn om ervaringen te kunnen delen in een veilige omgeving.
De behoefte om het geleerde te blijven integreren in het dagelijkse leven en werk is er ook. Hier zijn veel ideeën over bij de deelnemers, hoe zou het bijvoorbeeld zijn om elk afdelingsoverleg met een korte meditatie te beginnen? Misschien kan er een klein sneeuwballetje gaan rollen binnen TSN om zo anderen te inspireren om ook meer met aandacht te leven en wellicht rolt er dan na verloop van tijd een enorme sneeuwbal over de werkvloer van TSN, zou dat niet mooi zijn?”

Karel Jonker, docent bij de Leefstijl Academie, heeft trainingen op het gebied van Persoonlijk Leiderschap verzorgd bij TSN. Tijdens deze trainingen werd er met de medewerkers inhoudelijk gekeken naar de methodiek Positieve Gezondheid, maar werd deze ook gelijk toegepast op je eigen leven. Want vanuit welke waarden leef jij en hoe pas jij dit toe in je werk of privé? De medewerkers gingen vol enthousiasme en veel nieuwe inzichten naar huis. De trainingen zijn zelfs beoordeeld met een 9,5!

De trajecten van de Leefstijl Academie worden altijd op maat aangeboden. Wij geloven erin dat een op maat traject meer effectief is omdat wij de menselijke maat hierbij centraal stellen. Ook interesse in een traject van de Leefstijl Academie in uw organisatie? Neem gerust contact met ons op!