Sportieve paasevenementen georganiseerd door de Leefstijl Academie

paasevenement 1 uitgelicht

Sportieve paasevenementen georganiseerd door de Leefstijl Academie

Afgelopen weekend was een sportief weekend voor de Leefstijl Academie. Op zaterdag 31 maart hebben we een hardloopworkshop georganiseerd voor de klanten van de dorpsgarage Nieuw Buinen en op zondag hebben we een energieke PaasWoodcamp voor het hele gezin opgezet.

Hardloopworkshop dorpsgarage Nieuw Buinen
Op zaterdag 31 maart gaf Karel van de Leefstijl Academie een hardloopworkshop aan de klanten van Dirk Smink van dorpsgarage in Nieuw Buinen. Een hardloopworkshop die niet alleen over hardlopen gaat, maar verder dan dat. De context rondom ademhaling, technieken en uitrusting zijn maar slechts enkele voorbeelden die een hardloopworkshop compleet maken.

paasevenement 1

Dirk is zelf een serieuze hardloper en op weg naar de kwart marathon van Rotterdam. Daarnaast wil hij zijn trouwe klanten iets bieden waar ze zelf beter van worden. Hij onderhoudt auto’s, relaties en stimuleert indirect een gezonde leefstijl bij zijn regiogenoten. Alles is langs geweest op deze sportieve middag die ook echt in de garage plaatsvond, tussen de oliedrums en met een auto hoog op de brug. 

Ademhaling, energiesystemen en vooral een goede looptechniek zijn onderwerpen die aan bod kwamen. Een hardloopworkshop gaat namelijk verder dan alleen een stukje hardlopen.

paasevenement 2

Het verbaasde de toehoorders dat bij de hardloopsport er meer aspecten komen kijken bij het hardlopen. De verhouding tussen zuurstof en koolzuur en welk effect een goede verhouding van deze twee op de loopprestaties hebben. Zo bleef met de metafoor met de aftelling van een auto het jargon aanspreken van de garagist en zijn clientèle.

Tot slot hebben we de theorie in de praktijk gebracht met een 10 km in de mooie plattelands omgeving van Nieuw Buinen. Dirk en zijn klanten waren enthousiast en het krijgt een vervolg. Dirk blijft de gebruikers uitnodigen om te werken aan een goede leefstijl. Een mooi initiatief waaruit maar blijkt dat een ondernemer op een uitdagende manier zijn klanten kan binden.

paasevenement 3

PaasWoodcamp voor het hele gezin!
Op zondag was het tijd voor de wekelijkse energieke Woodcamp. Woodcamp is een eigentijdse variant op de bootcamp. En natuurlijk wordt een Woodcamp in de buitenlucht georganiseerd. Woodcamp onderscheid zich van bootcamp, omdat we zoveel mogelijk gebruik willen maken van de natuurlijke omgeving en natuurlijke producten. Dat betekent lekker trainen in de open lucht met eigen gewicht en houten hulpmiddelen zoals boomstammen, houtblokken en palen. Sommige oefeningen worden in tweetallen uitgevoerd, andere geven individueel het meest effect. Tijdens deze Paaswoodcamp werden ook de familieleden uitgenodigd voor uitdagende en sportieve paasspellen. Een mondhoeken omhoog ervaring voor het hele gezin! Een fotoverslag zie je hier.

Wil jij ook iets sportiefs voor jouw klanten of collega’s organiseren? Dat kan! We geven op maat gemaakte hardloopworkhops. Neem contact met ons op voor meer informatie!