Publieksacademie: ‘Maakt bewegen gelukkiger?’

publieksacademie 1 uitgelicht

Publieksacademie: ‘Maakt bewegen gelukkiger?’

Op woensdag 16 mei was de Leefstijl Academie aanwezig op de Publieksacademie van Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. De avond werd georganiseerd op de prachtige locatie ‘De Balie’ in hartje Amsterdam. Het thema van de avond: ‘Maakt bewegen gelukkiger?’.  De avond werd gepresenteerd door oud politicus Sabine Uitslag. 

publieksacademie 1

De avond werd inspirerend afgetrapt door onze eigen Karel Jonker. Zelf niet alleen directeur van o.a. de Leefstijl Academie, maar ook ervaringsdeskundige op het gebied van verandering in leefstijl. Na een korte film met zijn eigen verhaal, opende hij de avond en daagt iedereen uit gezonde keuzes te maken op het gebied van leefstijl wat passend is bij ieders vitale waarden.

publieksacademie 2

Juultje Sommers, fysiotherapeut op de Intensive Care afdeling van het AMC laat zien hoe een bewegingsprogramma eruit kan zien aan de hand van de voorbeeld van een strijdlustige Stefan en de inzet van een loopband speciaal ontworpen door onder andere Juultje Sommers voor patiënten op de IC afdeling.
Juultje wordt opgevolgd door Elie Rusthoven. Elie is ook fysiotherapeut, maar heeft het concept Cordaan in Beweging opgezet. Een beweegprogramma die  speciaal ontworpen is voor senioren. Simpele oefeningen te volgen via diverse kanalen te volgen zijn. Zelfs het publiek wordt uitgedaagd om 5 minuten squad oefeningen te doen a.d.v één van deze bewegingsprogramma’s. Meer informatie over dit programma kun je hier vinden.

De avond heeft in zijn totaliteit een interactief karakter, maar ook na deze sprekers is alle ruimte om vragen te stellen aan de experts op het gebied van beweging; Elie Rusthoven, Juultje Sommers, Karel Jonker en Erik Scherder nemen plaats in deze paneldiscussie. 

publieksacademie 3

Tijdens de pauze is er tijd voor de bezoekers om het expertisecentrum van Vegro te bezoeken. De leefstijl Academie geeft hier advies over vitaliteit op zowel individueel als professioneel niveau. Ook komen de opleidingen, woodcamp en bewegingsprogramma’s aan bod.
Erik Scherder opent het tweede gedeelte van de avond. Op een bevlogen wijze en vol humor geeft hij weer wat de invloed van bewegen op ons brein is. Het brein wordt ontleed en de effecten van neurotransmitters (welke aangemaakt worden door beweging) laten de positieve effecten zien.

publieksacademie 4

Als laatste spreker neemt topsporter Mark Tuitert ons mee in zijn reis naar het olympisch goud. Niet alleen hard en slim schaatsen brengt je naar de top, maar ook de juiste mindset, door bijvoorbeeld op elk vlak alles in balans te hebben heeft hier nog een groter aandeel in dan men verwacht. 

publieksacademie 5

Op woensdag 23 mei organiseert Vegro een webinar met hetzelfde thema als vervolg op deze succesvolle avond. Om 20.00 ‘s avonds is het webinar te volgen via deze link. Ook een deskundige van de Leefstijl Academie zal aansluiten.

Een succesvolle avond met veel bezoekers die met de mondhoeken omhoog de deur uit gingen en geïnspireerd zijn om zelf gezonde keuzes te maken in hun leven!