Feestelijke opening van Outdoor Fitness Park ‘de Dikke Tien’.

dikke tien 1 uitgelicht

Feestelijke opening van Outdoor Fitness Park ‘de Dikke Tien’.

dikke tien 1

Op zaterdag 21 juli was de feestelijke opening van Outdoor Fitness park ‘De Dikke Tien’ in Feerwerd. Een geweldig park wat tot stand is gekomen als idee wat ontstaan is bij de Woodcamp trainingen die op zondagochtend georganiseerd worden door de Leefstijl Academie. Vanuit dit idee, anderhalf jaar geleden, is er niet alleen een groot park onstaan met een dikke tien toestellen, maar wordt er ook twee jaar lang deskundige begeleiding gegeven aan de inmiddels 23 vrijwilligers die zich laten scholen tot Outdoor Fitness Assistents.  Zij zullen inwoners van de vier dorpen Ezinge, Aduarderzijl, Garnwerd en Feerwerd op diverse manieren begeleiden in hun weg naar een vitaal leven.

dikke tien 2

Om 14.00u was de aanvang van de opening, het sportveld stroomde al snel vol. Op het sportpark was er veel te doen deze middag. Zo was er voor de allerkleinsten een grote springkussen, werden er clinics volleybal gegeven, kon er mee gedaan worden aan jeu de boules, werden er workshops gegeven op het gebied van bewegen voor ouderen door Rianne van Fitleven, kon er (gezekerd) kratten gestapeld worden en werd er een uitdagende bootcamp verzorgd door de Leefstijl Academie. Dit allemaal natuurlijk naast de sportmogelijkheden op de Norwell toestellen van sportpark de Dikke Tien. Ook is er twee keer deze middag een clinic verzorgd op het grote Calisthenics toestel van Barmania Pro.

15.00u was het dan zover, de officiële opening. Wethouders Marc Verschuren en Bert Nederveen gaven aan trots te zijn op de totstandkoming van dit mooie park. Daarnaast kondigde Karel Jonker aan dat naast het sporten in en rondom het park er ook een Dikke Tien hardloopwedstrijd door de vier dorpen Ezinge, Feerwerd, Aduarderzijl en Garnwerd zal komen! De wethouders hebben hun steun voor dit grootste evenement al aangegeven.

Chris Huizinga, Schaatsheld uit Garnwerd kreeg de eer om het logo van de Dikke Tien te onthullen en daarmee ook officieel het park te openen. Na de onthulling werd er met alle 150 aanwezigen feestelijk geproost op deze mooie gebeurtenis. 

dikke tien 3

Onder de aanwezigen waren ook diverse journalisten aanwezig. Zo verschijnt op maandag een artikel in Dagblad van het Noorden (nu al online!) en is er een mooi artikel te lezen op Winsum nieuws. Voorafgaand werd de opening ook al aangekondigd in de Noorderkrant. Binnenkort zal het park op nog meer mediakanalen verschijnen, maar daar later meer over.

Woon je in één van de dorpen en ga je gebruik maken van het park, of vind je de eerste drempel misschien nog te hoog. Om in contact te komen met de Outdoor Fitness Assistents én met andere buurtbewoners hebben we een besloten Facebookgroep aangemaakt. In deze groep kun je alle vragen stellen, afspraken maken en op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes in en rondom het park de Dikke Tien. Je kunt je hier aanmelden voor de groep.

Wij zijn enorm trots op de het geweldige park wat van iedereen is. Met elkaar kan er gewerkt worden aan vitaliteit. Heb je vragen over (de totstandkoming) van Outdoor Fitness Park ‘de Dikke Tien’? Neem gerust contact met ons op.