Elk kind verdient beweging

beweging 1 uitgelicht

Elk kind verdient beweging

Een doel van de Leefstijl Academie is om Nederland een stuk vitaler te maken. Dit betekent niet alleen volwassenen, maar ook kinderen. Een vitaal toekomstig Nederland start daar! Karel en Edwin hebben niet alleen een Woodcamp verzorgd, maar hebben nog een groter doel bereikt…

beweging 1

Woodcamp tijdens de Koningsspelen
Vorige week vrijdag waren de Koningsspelen. Een initiatief van Richard Krajicek vanuit het Oranjefonds. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement staat beweging en gezond eten centraal voor kinderen.
De Leefstijl Academie staat volledig achter dit initiatief en zet zich hier ook voor in. Tijdens deze Koningsspelen hebben Karel Jonker en Edwin Spoelstra 40 bovenbouwleerlingen van basisschool Opwier in Ezinge een actieve Woodcamp gegeven.

beweging 2

Tijdens deze Woodcamp was er aandacht voor sportieve oefeningen en leuke spellen. De leerlingen hebben zich meer dan geweldig ingezet en dit wordt dan ook beloond met een mooi certificaat.
Er is niet alleen aandacht voor de kinderen, de ouders worden uitgenodigd om eens gratis en vrijblijvend aan te sluiten tijdens de Woodcamp die elke zondagochtend wordt georganiseerd in Garnwerd. Zo kunnen de ouders zelf met plezier ervaren wat hun kinderen tijdens de Koningsspelen hebben gepresteerd!

Marathon met een doel
Maar voor Karel en Edwin stopt het niet met één middag Koningsspelen. Vorig jaar liepen Karel en Edwin een gehele marathon. Een geweldig persoonlijk doel om te behalen natuurlijk, maar zij hebben er nog een nobel doel aan gekoppeld. Ze lieten zich sponsoren door familie, vrienden en bedrijven. Ze zamelden geld in om kinderen in beweging te krijgen. Hiermee hebben Karel en Edwin hebben een geweldig bedrag van opgehaald.

beweging 3

En dit geld heeft nu een doel gekregen. Voor kinderen van basisschool Opwier wordt nu de mogelijkheid geboden om een jaar lang een lidmaatschap van een sport te krijgen.

Omdat elk kind beweging verdient!

Wil jij ook een Woodcamp organiseren voor jong en/ of oud? Lees er hier meer over!