Assessments

De juiste medewerker op de juiste plek zorgt voor een optimale werkkracht. Het is belangrijk dat medewerker, organisatie en nodige competenties nauw bij elkaar aansluiten om optimaal benut te kunnen worden. Ee assessments biedt vlot en duidelijk inzicht in iemands kwaliteiten, ontwikkelpotentieel en drijfveren. Het is een individuele, verdiepende wijze om te onderzoeken wat iemand in huis heeft en in hoeverre dat overeen komt met een functie, organisatie of ontwikkelrichting.

Selectie
Een selectieassessment beantwoordt de vraag of uw kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Is de persoon in staat op het gewenste niveau te opereren, sluiten zijn persoonlijke voorkeuren aan bij de rol? Ook wanneer u twijfelt tussen verschillende kandidaten kan een selectieassessment duidelijkheid bieden.

dla slider 2

Ontwikkeling
Een ontwikkelassessment biedt inzicht in de potentie van een medewerker. Welke competenties bezit hij en welke kan hij meer of minder gemakkelijk ontwikkelen? Welke stappen zijn nodig om door te groeien? Ook wanneer iemand meer inzicht wil in mogelijkheden voor zijn loopbaan kan een assessment uitkomst bieden. Het geeft antwoord op vragen als: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Afgestemd op uw wensen wordt een assessment op maat gemaakt en duurt een dagdeel of dag. Er kan met behulp van gevalideerde en betrouwbare tests onderzoek worden gedaan naar persoonlijkheid, drijfveren, capaciteiten en competenties. Aan de hand van testresultaten, praktijkopdrachten en een diepte interview wordt een volledig en helder beeld geschetst welke antwoord geeft op uw specifieke vraag.