€ 1.895,-

(inclusief lesmap, eettabel, meetlint en examenkosten).

Bovenstaande prijzen zijn inclusief examenkosten. Exclusief inschrijfkosten à € 90,- (eenmalig). In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.
Bovenstaande prijzen zijn exclusief landelijk examen van € 266,- die je rechtstreeks aan TCI betaalt en exclusief literatuur. Het herexamen bij TCI kost € 42,50 per 15 minuten.

Inschrijfgeld€ 90,00 (eenmalig wat betreft de opleidingen)
Startdatum en locatie
 • 15 september 2017

Gewichtsconsulent

Wat kunt u na de opleiding?
 • u heeft kennis op het gebied van een gezonde levensstijl;
 • u begeleidt gezonde volwassenen met gewichtsproblemen, zonder medische indicatie;
 • u kunt een praktijk starten als Gewichtsconsulent of uw kennis inzetten als aanvulling en ondersteuning in uw huidige beroep;
 • u herkent oorzaak en gevolg en geeft oplossingen bij gewichtsproblemen.

Gewichtsconsulent
Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent gaat u eetgewoonten, menusamenstellingen en bewegingspatronen onderzoeken. U ontwikkelt vaardigheden die nodig zijn om cliënten op een professionele manier als voedingsdeskundige (voedingsconsulent) te begeleiden bij problemen met overgewicht en ondergewicht.

De opleiding Gewichtsconsulent behandelt recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding, effectief bewegen en de invloed van de psyche op het eetpatroon.

Na afronding van de opleiding Gewichtsconsulent kunt u zich aansluiten bij een beroepsvereniging. Dit geeft uw cliënten de mogelijkheid om de kosten van uw behandeling geheel of gedeeltelijk terug te vragen van hun ziektekostenverzekeraar. De opleiding Gewichtsconsulent is geaccrediteerd door beroepsverenigingen BGN.

Wat kan je na de opleiding:

 • Kennis op het gebied van een gezonde levensstijl, waardoor u volwassenen met overgewicht tot een BMI van 30 op een zorgvuldige manier kunt begeleiden;
 • Gezonde volwassenen met gewichtsproblemen begeleiden, zonder medische indicatie;
 • Herkennen van oorzaak en gevolg en oplossingen geven bij gewichtsproblemen.
 • Een deskundig voedings- en beweegadvies kunt geven
 • Een praktijk starten als Gewichtsconsulent of uw kennis inzetten als aanvulling en ondersteuning in uw huidige beroep. Tevens bent u als Gewichtsconsulent een betrouwbare adviseur in wellness- en fitnesscentra.
 • Volwassenen motiveren tot gedragsverandering

Voor wie?

De opleiding Gewichtsconsulent is bedoeld voor diegene die wil leren hoe cliënten met gewichtsproblematiek te begeleiden en die alles wil weten over de meest recente wetenschappelijke inzichten met betrekking tot voeding en effectief bewegen.

Doel van de opleiding

Na deze opleiding beschikt u over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om cliënten op een professionele manier te begeleiden bij problemen met overgewicht en ondergewicht.

Onze docenten

Onze docenten zijn professionals uit het werkveld. Zij kennen het werkveld en de doelgroep en hebben passie voor hun vak. Door hun ervaring kunnen onze docenten hun kennis verbinden aan de praktijk.

Certificering

De opleiding wordt afgesloten met een centraal examen. Dit examen wordt afgelegd bij TCI. Bij een voldoende (voor het portfolio, het theoretisch en praktijk examen), het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en de betalingsverplichting ontvang je het diploma Gewichtsconsulent. Met dit diploma kan je je aansluiten bij de BGN.   Voor meer informatie over het examen, kijk op https://www.tci-examens.nl/examens/gewichtsconsulent

Individueel traject

Deze opleiding kan tevens worden aangeboden als individueel traject, waarbij de eigen werkplek dient als praktijkonderdeel.

Door middel van een-op-een begeleiding breng je de kennis meteen in praktijk en bouw je aan een portfolio welke uiteindelijk zal worden beoordeeld als eindopdracht.
De kosten voor een individueel traject bedragen de reguliere investering plus 10%. De startdatum en locatie kunnen in overleg worden afgestemd.

 

Enthousiast geworden? Schrijf u direct in!

Locatie:Meppel/Groningen
Omvang:13 lesdagen + 1 examen
Startdatum:Vrijdag 15 september 2017
Lestijden:09:30-16:30
Extra informatie: De opleiding bestaat uit 13 lesdagen en een centraal examen. De lessen vinden om de 14 dagen plaats. Naast het volgen van lessen begeleidt u een client. De studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per week.

Data en locatie

Meppel, de Leefstijlacademie

Blankenstein 143

7943PE Meppel