Hoe staat het eigenlijk met de draaglast en draagkracht verdeling van uw medewerkers? Loopt alles op rolletjes, geen centje pijn of is er onder de oppervlakte een ijsberg aan bedrijfseconomisch risico?

Begrijpelijk dat u in de hectiek van de werkdag niet altijd tijd en ruimte vindt eens vragen te stellen over dergelijke thema’s. Maar wat als het ziekteverzuim toeslaat? Binnen Nederland is er momenteel een schadelast van 11.7 miljard euro ten gevolge van niet productieve medewerkers.

De Leefstijl Academie doet onderzoek naar de mate waarin de risico’s voor uitval op de loer liggen. Of dat de medewerkerstevredenheid van diens aard is, dat verloop in uw organisatie groot is (of wordt). Hoe is de leeftijdsopbouw of de fitheid van uw mensen? Samen rekenen we uit wat de kans op uitval is en de kosten die u op (korte) termijn loopt. Maar we onderzoeken ook welke acties nodig zijn om de risico’s te beperken. Waar ligt de behoefte van uw organisatie en hoe beperken we risico’s en vergroten we de arbeidskracht van uw mensen? Met de antwoorden op deze vragen, maken we een advies met de menselijke maat voorop.