€ 595,00

Over de kosten voor een groep of collectief kunnen aparte afspraken gemaakt worden.

Duur2 lesdagen, lestijden zijn van 16:00-21:00 uur
CertificeringU krijgt een door de Leefstijl Academie afgegeven certificaat.

Richting Positieve Gezondheid

Gezondheid is een voorwaarde om een goed leven te kunnen leiden. Maar wanneer ben je eigenlijk gezond?
  • U heeft meer inzicht in de achtergrond en principes van Positieve gezondheid
  • U weet uw eigen gezondheid te waarderen in het spinnenweb Positieve Gezondheid
  • U bent geïnspireerd om in uw dagelijkse werk Eigen Regie en Veerkracht van burgers en cliënten centraal te stellen

Als je iemand vraagt wat hij belangrijk vindt in het leven, dan is de kans groot dat hij zijn gezondheid noemt. Gezondheid is een voorwaarde om een goed leven te kunnen leiden. Maar wanneer ben je eigenlijk gezond? En wie bepaalt dat?

Onze collectieve visie op gezondheid bepaalt de inrichting van de gezondheidszorg. En die visie is aan sterke verandering onderhevig. We hechten aan zelfsturing en eigen regie. En natuurlijk weten we dat gezondheid meer is dan het fysieke lijf en mentale fitheid.

Wat betekent gezondheid voor u? Geïnspireerd door de nieuwe definitie van gezondheid, onderzocht en uitgewerkt door dr. Machteld Huber, onderzoeken we de mogelijke toepassing ervan voor uw praktijk.

Inhoud

De persoonlijke en collectieve focus verplaatsen van ziekte, risico’s en verlies naar positieve en menselijke ontwikkeling en mogelijkheden. We maken met name gebruik van waarderende werkvormen en dialoog. De nadruk ligt op beleven en doen.

Wat bereikt u met de masterclass?

  • U heeft meer inzicht in de achtergrond en principes van Positieve gezondheid en weet uw eigen gezondheid te waarderen in het spinnenweb Positieve Gezondheid;
  • U bent geïnspireerd om in uw dagelijkse werk Eigen Regie en Veerkracht van burgers en cliënten centraal te stellen;

U leert de dialoog te voeren met uw collega’s over Positieve gezondheid om zo de betekenis van positieve gezondheid in uw praktijk te onderzoeken.

Doelgroep
De masterclass is bedoeld voor houders van eerstelijns praktijken, (para)medici, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, bedrijfsartsen, psychologen, gemeentelijke beleidsadviseurs en iedereen die affiniteit heeft met het idee dat verandering in de gezondheidszorg begint bij jezelf. De masterclass kan ook gegeven worden aan initiatieven en collectieven, zoals Wij(k)teams, zorg-organisaties, gezondheidsinstellingen en vakorganisaties.

 

Enthousiast geworden? Schrijf u direct in!