€ op aanvraag

Vitaliteitsmanagement

Zonder vitale werknemers geen gezond bedrijf
  • Vitaliteit, productiviteit en duurzaamheid
  • Werken vanuit een integrale visie

Vitaliteitsmanagement

Vitaliteitsmanagement richt zich op de balans tussen lichamelijk en geestelijk welzijn in wisselwerking met de werkomgeving en passend in organisatiestrategie en –cultuur. Vitaliteitsmanagement legt verbanden tussen bestaande activiteiten en beleid op het gebied van verzuim, gezondheid en HR en gaat daarmee dus verder dan gezond eten in de kantine en bewegen.

Werken en het hebben van werk is een positieve manier om te functioneren. Dat lukt beter als je lekker in je vel zit en werk hebt waarin jij jezelf verder in kunt ontplooien zodat je gemotiveerd en fluitend naar je werk gaat.  Vitaliteitsmanagement gaat uit van de basisgedachte dat vitale medewerkers vitale organisaties maken en andersom. Wij gaan in op de wisselwerking tussen mensen en de werkomgeving.

Vitaliteit, productiviteit en duurzaamheid

In de praktijk zien we dat vitale medewerkers creatief, ondernemend en gemotiveerd zijn voor hun werk. Deze mensen komen met de goede ideeën, nemen initiatief en leveren extra prestaties. Ze zijn effectief in hun functioneren en daardoor productiever. Daarmee leveren vitale medewerkers een betere bijdrage aan het realiseren van de strategische doelstellingen van de organisatie.

Vitaliteitsmanagement is anders voor elk bedrijf, en daarmee altijd maatwerk. Afgestemd op de behoefte van de organisatie en haar medewerkers kan de module vitaliteitsmanagement  worden vormgegeven.

Mogelijke aandachtsgebieden:

– Bewegen en Voeding, gezonde leefstijl

– Motiveren en coachen tot gedragsverandering

– Duurzame inzetbaarheid

– Werken met Positieve Gezondheid

– Duurzame inzetbaarheid

– DISC Gedragsstijlen en communicatie

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor alle organisaties met vraagstukken op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. De module kan worden gericht op medewerkers, managers of HR-medewerkers. Neem contact op om uw wensen te bespreken.

Individueel traject

Deze opleiding kan tevens worden aangeboden als individueel traject, waarbij de eigen werkplek dient als praktijkonderdeel.
Door middel van een-op-een begeleiding breng je de kennis meteen in praktijk en bouw je aan een portfolio welke uiteindelijk zal worden beoordeeld als eindopdracht.

 

Enthousiast geworden? Schrijf u direct in!

In totaal bestrijkt de Leergang Vitaliteitsmanagement 10 lesdagen.