€ 2.895,-

Bovenstaande prijzen zijn inclusief examenkosten. Exclusief inschrijfkosten à € 90,- (eenmalig) en eventuele herexamen kosten à € 65,00 per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Inschrijfgeld€ 90,00 (eenmalig wat betreft de opleidingen)

Vitaliteitscoach

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • basis organisatiekennis
  • gedragsverandering en motivatiekunde
  • adviesvaardigheden
  • stressmanagement
  • visievorming en planmatig werken
  • effectief coachen

Vitaliteit en positieve gezondheid zijn de nieuwe pijlers voor de mate van gezondheid en geluk in deze snel veranderende maatschappij. Veranderingen in de levenssituatie of in het werk vragen om acceptatie en aanpassingen. Hierbij speelt vitaliteit en een positieve gezondheid een grote rol.
Zoals Machteld Huber in haar filosofie van Positieve gezondheid verwoord: “Gezondheid is het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren.”
Bedrijven en organisaties hebben baat bij vitale werknemers. Dit beperkt het ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit. Maar het vraagt ook het nodige van de werkgever. Een vitaliteitscoach kan hierbij inzicht en ondersteuning bieden.
De opleiding Vitaliteitscoach gaat uit van de basisgedachte dat vitale medewerkers vitale organisaties maken en andersom. Wij gaan in op deze wisselwerking.
De functie van een vitaliteitscoach is het stimuleren dat Vitaliteit een onderdeel wordt van het intergraal organisatiebeleid en het bieden van ondersteuning van dit proces.
Welke kennis en vaardigheden levert deze opleiding op:
– Kennis van Positieve gezondheid, veerkracht en zelfsturing
– Effectief adviseren, faciliteren en begeleiden van de medewerkers, specialisten en management
– Samenwerken met andere disciplines in de organisatie om zo ieders meerwaarde te benutten
– Coachen op het gebied van een gezonde levensstijl in een werkomgeving
– Een visie vormen en  deze effectief vertalen naar concrete acties in de organisatie
Voor wie
Deze opleiding is bedoeld voor diegene die coach wil worden op het gebied van vitaliteitsbevordering van medewerkers en teams binnen organisaties. Dat kan bijvoorbeeld als zelfstandig adviseur, Arbo-specialist of HRM-adviseur.
Wilt u deze opleiding volgen met meerdere collega’s en/of afstemmen op uw organisatie? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Doel van de opleiding
De opleiding biedt een bijzondere combinatie van persoonlijke ontwikkeling en het leren van vaardigheden om vraagstukken rondom vitaliteit in organisaties te kunnen adviseren en begeleiden.
Onze docenten
Onze docenten zijn professionals uit het werkveld. Zij kennen het werkveld en de doelgroep en hebben passie voor hun vak. Door hun ervaring kunnen onze docenten hun kennis verbinden aan de praktijk.
Studiebelasting
In totaal bestrijkt de opleiding Vitaliteitscoach 10 lesdagen en een examen. Daarbij komt gemiddeld 6 tot 8 uur per week aan aan zelfstudie.
Certificering
Wanneer u de opleiding volledig heeft doorlopen en uw examen met goed gevolg aflegt, ontvangt u een certificaat van de Leefstijlacademie.
Individueel traject
Deze opleiding kan tevens worden aangeboden als individueel traject, waarbij de eigen werkplek dient als praktijkonderdeel.
Door middel van een-op-een begeleiding breng je de kennis meteen in praktijk en bouw je aan een portfolio welke uiteindelijk zal worden beoordeeld als eindopdracht.
De kosten voor een individueel traject bedragen de reguliere investering plus 10%. De startdatum en locatie kunnen in overleg worden afgestemd.

Enthousiast geworden? Schrijf u direct in!

Locatie:In overleg
Omvang:10 lesdagen + 1 examen
LesdagenIn overleg
Lestijden:In overleg
Extra informatie: Het opleidingstraject is in overleg in te plannen. Dit verzorgen we Incompany. In totaal bestrijkt de opleiding Vitaliteitscoach 10 lesdagen en een examen. Daarbij komt enkele uren per week zelfstudie van 6 tot 8 uur gemiddeld per week.