€ 2.795,00

Inclusief Lumina Spark. U kunt in 4 termijnen betalen € 698,75 per termijn. Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief examenkosten. Exclusief inschrijfkosten à € 90,- (eenmalig) en eventuele herexamen kosten à € 65,00 per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Over de kosten voor een groep of collectief kunnen aparte afspraken gemaakt worden

Inschrijfgeld€ 90,00 (eenmalig wat betreft opleidingen)
VooropleidingMBO+ en/of voldoende levenservaring en motivatie
Duur5 bijeenkomsten van 9.00 tot 16.30 uur
CertificeringU krijgt een door de Leefstijl Academie afgegeven certificaat.

Toegepaste positieve gezondheid

Hulpverleners en coaches die willen werken met Positieve Gezondheid
  • beslissingen nemen over je eigen gezondheid
  • mens centraal en niet de ziekte
  • werken vanuit het concept van Positieve Gezondheid

De behoefte om zelf aan het roer te staan en beslissingen te nemen over je eigen gezondheid is een niet te ontkennen trend in onze maatschappij. In zorgsituaties zou de mens centraal moeten staan en niet de ziekte. Want een mens kan wel een diagnose van een ziekte hebben, er is een heel groot gebied waar iemand wel gezond is en juist deze gezondheid kan worden versterkt. Wij werken vanuit het concept van Positieve Gezondheid en de bijbehorende 6 pijlers.

6pijlers

Inhoud

De module bestaat uit:

  • intake gesprek
  • praktijk- en experimenteer opdrachten
  • intervisie bijeenkomsten

In de module werkt u met diverse coach- en communicatietechnieken en ervaart u wat de impact kan zijn zoals dialoog, RET, oplossingsgericht werken en coachen en appriciative inquiry. U maakt uw persoonlijke Lumina Spark profiel waarmee u zicht krijgt op uw eigen gedragsvoorkeur in het dagelijkse leven en in stressvolle situaties. U kunt van de ander het gedrag en de gedragsmotieven sneller inschatten en uw communicatie verbeteren.


Wat bereikt u met deze module?

  • U leert hoe u de mate van eigen regie en zelfsturing bij cliënten verkent en hoe u in dialoog met de cliënt kunt komen tot keuzes in de coaching, begeleiding, verzorging of behandeling;
  • U kunt een zinvolle de dialoog met de cliënt voeren en de 6 pijlers van positieve gezondheid met de cliënt verkennen en cliënten aan te spreken in hun kracht;
  • U leert verbinding te leggen met aanpalende vakgebieden en de effectiviteit van de samenwerking met collega-hulpverleners te vergroten.

Doelgroep
De module is bedoeld voor professionals en coaches met een cliënt-relatie waar gezondheidsthematiek aan de orde is. De module kan ook gegeven worden aan teams, instellingen of organisaties die willen werken vanuit het cliënt perspectief en aan de slag willen met Positieve Gezondheid.

Criteria voor toelating tot de opleiding:
Toelating vindt plaats op basis van de vooropleiding en een intakegesprek.

Studielast
In totaal bestrijkt de module coaching op Veerkracht 5 bijeenkomsten van 09.00 tot 16.30 uur. Daarbij komt enkele uren per week zelfstudie en in onderling overleg een uur buddycoaching. In totaal een studielast van 6 tot 8 uur gemiddeld per week.

Enthousiast geworden? Schrijf u direct in!